Lillfis

Har alla hört historien om Sidekick aka Lillfis?om inte, så har jag kopierat den ich skrivit längst ned i inlägget! Jag känner ägaren sedan tidigare och känner med henne otroligt mycket! Märren Myran var en otroligt fin häst som stod mig nära hjärtat då hon var så hilma gosig och kelig hela tiden. Tyvärr gick hon bort i samband med fölningen och det tillkommer så otroligt mycket omkostnader i det hela. Så det har nu startats en insamling i förmån för att Veronica ska få ha kvar lillfis! och inte tvingas sälja honom för att ha råd med veterinär kostnaderna. Vill du hjälpa? skicka in ett bidrag till 8270-1 468 44 55-0 eller om ni har swish så kan ni skicka till 0739283940skriv ditt namn och gå sedan in och gå med i gruppen "insamling till förmån för Lillfis"
https://www.facebook.com/groups/328304310659134/?fref=ts
läs historien här: Hej alla!I mitt stall så finns det en väldigt liten häst, ett föl närmare bestämt, vid namn Sidekick. Han kallas för Lillfis till vardags och har redan tagit våra hjärtan med storm. Han är något av en maskot för oss. Inte minst för hans ägare Veronica!När Lillfis kom till världen så blev lyckan kortvarig. Hans mamma Myran fick livmoderframfall, ett blodkärl brast och hon gick bort mitt framför våra ögon. Lillfis blev moderlös!Där och då startade kampen mot klockan och att hitta en ny mamma till Lillfis. Många engagerade sig, kända som okända. Det delades här på Facebook bland annat! Först skedde en vända till Strömsholm, för att få plasma, för att han skulle klara dom första timmarna utan en mamma och den livsviktiga råmjölken. Och sedan vidare till en potentiell mamma som befann sig i Östervåla. Tyvärr lyckades inte detta, då hon redan bestämt sig för att Lillfis inte var hennes föl. Han kom hem igen och började flaskmatas.Två dygn senare födde Islandshästen Forysta i vårat stall en liten hingstunge helt utan komplikationer. Projektet blev då att föra ihop Lillfis med henne och hennes eget föl. Det gick över förväntan, Forysta tog till sig Lillfis helt utan problem!!Nu lever dessa tre tillsammans och allting har artat sig väldigt väl, förutom en sak.I och med Myrans tragiska bortgång så blev veterinärräkningarna höga, närmare 30 000kr ska Veronica ut med och den enda möjlighet hon har är att sälja Lillfis. Veronica har haft Myran i många år och var henne nära, så att sälja det sista hon har kvar av Myran tar självklart emot. Jag själv och många andra står bredvid och vägrar låta detta hända!Därför börjar vi denna insamling till förmån att Veronica ska kunna ha kvar Sidekick, "Lillfis"!

beafranssons.blogg.se

Jag är en 19årig driven tjej som går sista året på gymnasiet och tar studenten i sommar(2014). Jag är för tillfället bosatt i Eskilstuna med min mamma och bror! Jag har en häst vid namn Blixten som är lite speciell, 4 hundar jani(blandras) Dante(husky/tamaskan) Razzi (dvärg pinscher) och Mini( chinese chrested dog). Jag kommer skriva om min vardag om hur man kan lyckas även om man ändrar sig i sista sekund och hur mina framtidsplaner ser ut!

RSS 2.0